Stichting NOHB

Nederlands Onderwijs Hanzestad Bremen

Stiftung niederländischer Unterricht Hansestadt Bremen

Cultureel

Op het culturele vlak komen op school uiteenlopende activiteiten voorbij. Zo doen we mee met de Kinderboekenweek, wordt in de winter een Elfstedentocht georganiseerd, en vieren we natuurlijk Sinterklaas en Koningsdag. Het aanbod varieert van kleine dingen in de les (bij de kleuters bijv. Jip en Janneke, en hoe proeft hagelslag?), tot spelletjes in de pauze en bij activiteiten (sjoelen, balonnenloop). Onderstaand een paar impressies uit de afgelopen schooljaren:

Koningsspelen 2016

Op 28 april vierde het NOHB voor alweer de vierde keer de Koningsspelen. Na eerst nog een korte les ging de middag verder met allerlei spelletjes, dit keer bleven we vanwege het koude weer binnen. Er was onder andere een kleed-de-koning race, een oefening limousine parkeren, een ballonnendans en een vliegtuig-vouw-en-gooi-wedstrijd. Samen met een heleboel aanwezige ouders en broertjes en zusjes werd het een gezellige middag.

Nederland Waterland-loop

Op zaterdag 5 maart 2016 werd in het Rhododendronpark de Nederland Waterland-loop gehouden.

Met na elke ronde een spelletje of puzzel met een waterthema, liepen en reden de kinderen rondjes onder aanmoediging van de ouders. De juffen hadden een leuke verzameling aan vragen en spelletjes meegebracht die betrekking hadden op water, sluizen, dijken, polders etc. Ondanks een miezerregen, die paste bij het thema, viel de ochtend gelukkig niet in het water.

Sinterklaas 2015

Op 3 december vierden de kinderen en juffen Sinterklaas. Het eerste deel van de viering was gezamenlijk, waarbij veel liedjes gezongen werden en er uitgebreid van strooigoed en chocomel gesmikkeld werd. Hierna werd in 2 groepen verder gevierd. De kleuters vonden voor hun klasdeur een grote zak cadeaus, die - afgewisseld met allerlei pepernootspelletjes - werden uitgepakt. Voor de oudere kinderen waren er supermooie suprises met gedicht; deze hadden ze voor elkaar gemaakt, waarmee ze de Sint enorm goed geholpen hebben. Dank u, Sinterklaasje!

Elfstedentocht 2014

Op zaterdag 8 maart 2014 was er een oranje invasie op de Paradice kunstijsbaan in Bremen: de alternatieve Elfstedentocht werd namelijk verreden, door de NOHB-leerlingen (en menig ouder). Voor iedere schaatser was er een stempelkaart, en na elke ronde schaatsen was er een schaats/winter/ijsvraag om te beantwoorden. Ondanks de warme lentezon buiten, was het binnen winters koud. Met de nodig koek en zopie (o.a. verse boterkoek en Chocomel) werd het een gezellige ochtend. Na het aandoen van de elf steden was er op het einde een prijsuitreiking met echte medailles voor onze schaatshelden!